ЗА НАС

ДПТТУ ТУРАН Иван ДООЕЛ е основано во 1999 година. Главната дејност на претпријатието е производство и извоз на свежо овошје и зеленчук во земјите од Југоисточна Европа.

Магацинот и седиштето се лоцирани во Богданци, во Југоисточниот дел од Македонија, на само 7 км оддалеченост од автопатот М1, дел од делницата Е75. Поради поволните климатки услови , над  80 % од производството на зелка, домати, кромид, пиперка и краставица се наоѓа во овој регион од Македонија.
Одличната географска локација, нашето сопствено производство, искуството во производство на овешје и зелнчук, совршената комуникација со нашите соработници и експерти ни овожможија да бидеме успешни повеќе од една декада.

Главни производи кои претпријатието ги извезува се: зелка, домати, кромид, краставица, пиперка, лубеница, јаболко и грозје. Производите се достапни во разлчни периоди од годината во која ние гарантираме испорака на бараните количини. Достапноста на производите е прикажана во делот за производи. Исто така, правиме напори да го испорачаме било кој производ кој нашите потрошувачи би го побарале.
Нашата цел е да ги промовираме нашите производи на нови пазари, да го зголемиме задоволството на нашите потрошувачи преку унапредувања во полето на производство, редење, пакување и дистрибуција на нашите високо квалитетни производи.

КАДЕ МОЖЕ ДА НЕ ПОСЕТИТЕ НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА?


Средбите со нашите потрошувачи и можноста да разговараме за нивните потреби е главна политика во ТУРАН.Со цел да бидеме поблиску до нашите потенцијални и долгогодишни потрошувачи и да бидеме во тек со новите производи, новите семенски материјали, пакување, текнологија, текника и со секоја дополнителна потреба на потрошувачите, ТУРАН учествува на сите важни меѓународни и домашни саеми, форуми и Б2Б средби. Главните меѓународни саеми за производство и трговија на овошје и зеленчук каде што може да нè посетете се:  Fruit Logistica во Берлин (февруари) и World Food во Москва (септември). ТУРАН има учествувано на Б2Б средби во Полска, Првиор форум на производители и трговци од Централна и источна Европа, TUTOFOOD во Милано, World Food во Украјна, Средби на бизнис секторот во Минхен, Турнеја за изучување на грозје во Кејп Таун, Јужна Африка итн.